• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Asztrológia

Az ASZTROLÓGIA valószínûleg mezopotámiai eredetû.
Az ókori megfigyelő szemében az égbolt hatalmas, félgömb alakú háztetőnek tûnt, amely beborítja és körülöleli a Földet.
Asztrológia Ez alatt az óriási mennybolt alatt függött a Nap, a Hold és a csillagok.
Az emberek a legősibb időktől fogva figyelemmel kísérték ezeknek az égitesteknek a mozgását, térképeken ábrázolták az általuk megtett útvonalat, s egyre jobban megismerték a kozmikus erők Földre gyakorolt hatását.

Az Asztrológia napjainkban reneszánszát éli, és kezdi visszakapni régi elismertségét. Bizonyára nem véletlenül...
A XXI. században a technikai fejlődés eljutott arra a pontra, ahol az ember -mint saját világának központi eleme- felismerte, hogy léte szoros összefüggésben van az Univerzum mûködésével. Ennek következményeképpen az ősi tudományágak közül azok kerültek az érdeklődés középpontjába, amelyek ezen témákat kutatják már több ezer éve.
Ráadásul a spirituális fejlődés is olyan mértékben felgyorsult, hogy régi, archaikus bölcsességek a tudat felszínére fellökődve megkérdőjelezhetetlenné teszik azt a fajta tudást, ami őseink számára már egyértelmûvé és átláthatóvá tették világunkat, amelyben nélkülözhetetlen a helyünk és szerepünk pontos meghatározása.

Elsődleges feladatunk helyzetünk meghatározása. Csak utána következhet a kiút megtalálása.
Példaként vehetjük azt a helyzetet, hogy egy hajó a viharos tengeren sodródik. A hullámok egyre magasabbak, a szél egyre erősebb, a tenger tombolása egyre ijesztőbb. A túléléshez nélkülözhetetlen, hogy mielőbb a biztonságos partra kijussunk. Az irány meghatározásához először is a helyzetünket kell meghatároznunk, és ahhoz képest fogjuk tudni, merre is kell a partot keresnünk.
Ma a mûholdak segítségével tudják meghatározni a hajók a helyzetüket, de régen is voltak térképek és mûszerek erre a célra.

Egyéni életünkben a helyzet meghatározásra legalkalmasabb "mûszerek", módszerek egyike az ASZTROLÓGIA.
Egy olyan eszköz, melynek segítségével az önmegismerés folyamatában komoly elmélyülésre tehetünk szert.
A prognosztikai része pedig a várható események és tendenciák előjelzésével segít a felkészülésben. Ezáltal a nehéz helyzetekhez "fájdalomcsillapítót" ad; a kedvező lehetőségek kiaknázáshoz pedig "szemüveget"...

Mivel egy több ezer éve jól mûködő rendszerről van szó, megállapíthajuk, hogy sokszor bizonyított már. Így mindenkinek lehetősége van meggyőződnie, hogy a saját életében is "mûködik".