• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Rólam

Székelyhidi ÁgnesSzékelyhidi Ágnes vagyok, személyiség-, és sorselemző. 15. éve dolgozom tanácsadóként. A rendelkezésemre álló eszközökkel (asztrológia, Számmisztika, Tarot) igyekszem a hozzám fordulóknak segítséget nyújtani, kiutat találni egy-egy nehéz élethelyzetből. Az a hihetetlen szerencsém, hogy a munkám, a hivatásom és az életfelfogásom teljesen egybeesik. Szeretem az embereket, szeretem a munkámat, és szeretem a kihívásokat. Célom, hogy terjesszem, átadjam azt a felismerést, miszerint "minden probléma megoldása bennünk van, csak kicsit befelé kell figyelni, és megtaláljuk azt". Ez a fajta elhivatottság ösztönöz arra, hogy írjak és tanítsak. Eddig 3 Számmisztika könyvem jelent meg. A Nők Lapja Cafe-n pedig szakértőként írok cikkeket. 12 éve tanítom a Számmisztikát és a Tarot kártyát.

Az asztrológia szerintem az "Élet Kressze". Segít a tájékozódásban, legyen szó önismeretről, életútról, döntésekről, vagy várható tendenciákról. Olyan mély és komplex összefüggésrendszert képes elénk tárni, ami mindig csodálattal tölt el engem. Nem hiába maradt fenn évezredek óta. Sőt mostanában reneszánszát éli. Valóban úgy működik, mint a KRESZ: ismerve a szabályokat, dönthetünk úgy például, hogy átmegyünk a piros lámpán tudva, hogy sokat kockáztatunk (ez a szabad akarat). De később nem reklamálhatunk, ha elüt minket egy nagyobb jármű! Vagy akár dönthetünk úgy is, hogy megfogadjuk a tanácsot, és megvárjuk, míg zöld jelzést kapunk valamely lépésünk megtételéhez!...

A Számmisztika az asztrológia "kistestvére". Az évezredek során rengetegen foglalkoztak vele, olyan nagy nevek is, mint például Descartes vagy Newton. Sajnos többnyire mellékágként kezelték. Kicsit mostohagyerek volt mindig, hisz "mindenki" értett hozzá, de valójában nagyon is kevesen! Nem titkolt szándékom, hogy visszaállítsam méltó rangját, és újabb "híveket" szerezzek ennek az ősi szimbólumrendszernek.
Végtelenül tisztelem és szeretem a Számmisztikát (ezért is írom mindenütt nagy kezdőbetűvel a nevét). Olyan archaikus tudást közvetít, ami ma is megállja a helyét. Nem veszített semmit fényéből és tudásából.
A Számmisztika első sorban az önmegismerés rögös útján mutat irányt. De nemcsak saját magunk feltérképezésében segít, hanem a környezetünkben élő emberek elfogadásában és tolerálásában is. Ez önmagában már a konfliktusaink 90%-át meg is szűnteti. Jó arány, ugye?
Azt tapasztaltam, hogy igazi kihívás egy témában mesterré válni. Ehhez szükséges, hogy ne elégedjünk meg a felszínnel, hanem vegyük a fáradságot, és gyűjtsük össze a bátorságunkat, hatoljunk a mélyére, tárjuk fel az adott terület összes részletét.

A Tarot egy másik ősi szimbólumrendszer. A Tarot nem más, mint az időtlen bölcsesség képi ábrázolása. A Tarot képei, mint archetípusok vannak jelen mindannyiunkban. Az archetípus egy olyan mintát jelent, mely egyetemes és jelenvaló minden emberben.
A Tarot egy régi időkből fennmaradt kártya, melyet magas spirituális kifejezőértéke miatt meditációra is használnak. Fő szerep mégis inkább a jóslásé.
"Végtelenül bölcs a magyar nyelv. Azt mondja: jóslat. Jósolni. Vagyis mit csinálni? Megmondani, mi a Jó. Úgy nézni az eljövendő felé, hogy a többféle lehetőségből válaszd ki a Jót -és nem a Rosszat.
A Jóslat nem Jövendölés.
Nem azt mondja, hogy így lesz, mert "meg van írva" -hanem tanácsot ad: mit tégy ahhoz, hogy a jövendő Jó legyen és ne rossz...
Az igazi "Jós" nem azt mondja meg, hogy mi lesz veled, hanem azt, mit tégy, hogy jó legyen az, ami majd lesz." Írja Müller Péter
Ezek az én hitvallásom alappillérei is.

A rendelkezésemre álló eszközöket (Számmisztika, Tarot, asztrológia) "lámpásként" használom, hogy utat, gyakran kiutat mutassak a hozzám fordulóknak.